Mmmm..!! Jeg tenkte jeg kunne dele en supergod kakeoppskrift med dere. Dette er en av de letteste og beste kakene jeg vet om. Den er super enkel og rask å lage, og jeg tviler nesten på at det finnes en enklere. Det er en svensk kladdkake, men den ligner veldig på en fransk sjokoladekake.
Når jeg jobbet i Horten fikk jeg den av en av mine største forbilder. Han anbefalte meg å lage den til noe stort og bra. Så jeg lagde den på fagprøva mi og fikk karakter "meget god +".
Kladdkake
3 dl sukker
2 egg
1,5 dl siktet hvetemel
150 g smeltet smør
litt vaniljesukker
3 msk (matskje) kakao (det går 6,3 msk pr. dl)
Bland og rør alt i en bolle, ha det i en smurt springform og stek den midt i ovnen ved 150 grader i 20-30 minutter. Ta den ut av ovnen 30 sekunder før den løsner fra formen. Altså ta den ut før den begynner å bli gjennomstekt. Den skal være seig & "flytende" inni.
Kaken er god sammen med hjemmelaget vaniljeis, vanilje kesam, pisket krem, marinerte bær eller den kan serveres alene.
Denne lagde jeg i går kveld når jeg ikke fant noe lørdagssnop i skapene. Super god, og den passer også bra som dessert.
Bon Apetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar