mandag 4. juni 2012

Her går det unna!

I mange uker sto alt i grunn veldig stille, men i de siste ukene har det skjedd mye! Emma vokser og vokser, det synes og merkes godt. Hun har blitt ei helt annen jente enn det hun var i begynnelsen, og det er så godt å se alle milepælene hun når, en etter en.. Det er ingen tvil om at de minste vokser fort og at tiden flyr når man har blitt foreldre. Plutselig er hun 18år, har flyttet hjemmefra, fester, kjører bil, tar utdanning, har kjæreste, jobber og tjener sine egne penger. HJELP! Men i mellomtiden skal vi nyte tiden, kose oss med Emma og alle de fine årene vi har i framtiden!

Her kommer en liten oppdatering over det som har skjedd den siste tiden:

12.mai: Tok Emma sitt aller første bad!

13.mai: 2000g! (34uker/6uker gammel)

15.mai: Gikk opp 100g på et døgn!
17.mai: Feiret sin første 17.mai med flagg og sløyfe.

 18.mai: Uten CPAP i 7timer i strekk! Begynte med High-Flow. Fikk sitt første måltid m/flaske, hele 53ml.

21.mai: Lengde 44cm.
22.mai: Hodeomkrets 31cm. Røntgenbilde av lungene, som så veldig bra ut! Tok 50% av måltidene med flaske.
23.mai: Øyekontroll, hvor alt så bra ut i forhold til alder. CPAP & kuvøsa ble trillet bort! Emma kom over i seng, og elektrodene ble fjernet.

24.mai: 3måneder på sykehus.
25.mai: High-Flow ble tatt av.
26.mai: 2500g & Emma fikk navnebånd etter 8uker på sykehus.

27.mai: Begynte med stor smokk (MAM). 36uker/8uker. 1 døgn av CPAP/High-Flow. Var på stellebordet for første gang.

28.mai: Var uten metning- & pulsmåler under et helt måltid for første gang. Tok mer på flaske enn på sonde i dag! Herlig!
29.mai: Begynte på rødt hjerte og sonden ble fjernet. Det betyr at hun må spise min 10% av sin egen kroppsvekt selv. Hun spiste 10,2%! Sweet! Sluttet med koffeinsitrat som har hjulpet henne med å "huske" og puste.
30.mai: Spiste 12,1% selv. Gikk litt ned i vekt, noe som er vanlig siden hun har begynt å spise selv, og ikke spiser så mye som hun har gjort med sonde (18%). Rom perm for første gang! LYKKE!

1.juni: 2605g & 2måneder gammel! HURRA! Ny rekord: 80ml med flaske på et måltid.

2.juni: 2660g, godt å se at hun legger på seg igjen.
3.juni: 2760g, 100g vektøkning på et døgn og spiser selv! Helt utrolig! Lengde: 44,5cm. Ny rekord: 90ml!
4.juni: 2790g, og i dag ble metning- & pulsmåleren tatt bort. Hun er endelig fri fra ledninger og apparater! HURRA! I dag har vi også fått døgn perm, slik at hun kan være hos meg hele døgnet! Stas!


Det var en "liten" oppdatering av det som har skjedd i det siste. Det er mulig jeg har glemt noe, det er ikke rart om jeg har gjort det, for her går det fort i svinga. Emma vokser og modnes for hver dag som går.

Håper dere synes det er greit med litt oppdateringer fra sykehuslivet.PUSS PUSS