tirsdag 18. september 2012

★ 5 måneders kontroll ★

På fredagen i uka som var, var Emma på 5 måneders kontroll på helsestasjonen. For bare en måned siden var hun på 6ukers kontroll, og nå var hun på 5 måneders kontroll? Forstå det dem som kan..

Hun ble veid og målt, og vi fikk pratet en god del med helsesøstra i forhold til alle kontroller etc framover. Vi fikk også pratet litt om hvordan vi gjør det med mat videre. Slik som det er nå så spiser hun seks måltider om dagen, fra kl ca 06 - 22. Hun sover fortsatt nettene igjennom fra 21-22tiden til 06-07tiden. Hun virker veldig fornøyd, og har ikke ennå behov for noe annet enn mme. 


Det er på en måte rart å tenke på. Jenta vår er "like gammel" som jenta til Stine, og hun begynte med babymat for ca 1 & 1/2 måned siden (ved 4 mnd alder), mens Emma klarer seg fint med bare mme. Men sånn er det, når man er født for tidlig. Emma skulle jo egentlig ikke ha vært mer enn 2 & 1/2 måned nå.


Målene fra kontroll 22.august :

☆ Vekt: 5613 g
☆ Lengde: 56 cm
☆ H.O: 38,9 cm


Målene fra 5 måneders kontroll 14.september:

☆ Vekt: 6265 g
☆ Lengde: 58 cm
☆ H.O: 39,5 cm

Hun vokser bra, selvom hun ligger litt etter på lengden. Men hun har god tid. Siden hun er født for tidlig er det nesten mer normalt at hun er litt kort. Om hun fortsatt ligger etter på lengden ved 3-4års alder, vil hun få hjelp til å vokse, så det er bra, og null stress!


Vi skulle egentlig ha hatt en gutt på 13 måneder nå (egentlig 9måneder), men siden han ikke fikk leve sammen med oss har vi nå ei jente på snart 1/2år som egentlig skulle ha vært 3måneder nå snart. Man skal ikke ta alt for gitt! Tenk deg gjerne om et par ganger før du klager på småting og -plager! Det er ikke alle som får et "normalt" svangerskap, og det er altfor mange som ikke får ta med seg babyen sin hjem etter en fødsel. Det er mye sorg og tårer der ute! Mange barn får også varige men og er ikke like friske som alle andre barn. Vær takknemlig, og send noen varme tanker til dem som sliter og har det tøft!

I våre øyne er Emma helt perfekt! Hun lyser opp dagene våre, og vi koser oss veldig som foreldre til verdens fineste jente som snart er 1/2 år! Vi er så ubeskrivelig takknemlige for å ha henne her hos oss! Hun er vår mirakeljente!!!PUSS PUSS5 kommentarer:

Siv Helene sa...

Herlige bilder :) Ungen er jo blid som ei sol :D ♥

Lindi sa...

Så herlig hun er! ;)

Line sa...

Tusen takk! :) hun får oss til å smelte hele tiden <3

linntove sa...

Hjelp til å vokse?

Noe nytt de har begynt med kanskje, aldri hørt at den flotte 12åringen vi har hjemme hos mamma (fostersøster) som også er født i uke 28 har fått det nemlig :)

Ble litt nysjerrig på hva voksehjelp er ? :)

Ellers er ho aldeles nydelig :D

Line sa...

Linntove: Ja, hjelp til å vokse sa dem faktisk. Jeg tror hun vil få noen hormonpiller e.l. om hun fortsatt ligger etter på lengden når hun er 3-4år..

Nei, da har nok ikke hun hatt problem med det, og det er veldig bra! :D

Tusen takk!

puss puss:)