onsdag 14. mars 2012

Sensur?

Når vår babygirl kommer og vi blir en liten familie, vil nok denne bloggen bli til en mammablogg. Eller det er den vel nesten allerede? Jeg har jo skrevet mye om svangerskapene, planlegging, innkjøp, etc, og hvordan det var å miste Dennis i magehuset i august i fjor. Jeg skriver mye om hverdagen vår og da er det igrunn en selvfølge for meg at babygirl blir med på bloggen fra da hun blir født.

En ting som jeg har tenkt mye på i det siste er om jeg vil publisere ansiktet til babygirl på nettet.. Da mener jeg her på bloggen og på facebook. Jeg leser mange mammablogger, og de fleste viser fram sine skjønne barn. Jeg skjønner dem på en måte veldig godt, for når vi får vår babygirl vil vi nok være de mest lykkelige foreldrene noensinne og vil vise henne fram til hele verden. Men en ting jeg ikke vil er å finne bilder av vår babygirl misbrukt og spredd utover nettet.Jeg ser at det også er mange som skriver navn på bildene sine før de legger dem ut, og det er jo en veldig smart løsning, men er det helt trygt å legge de ut, selv om man merker de?

Er det noen som har lest MammaKine sin blogg? Hun legger ut masse bilder av barna sine hver dag, men hun legger ikke ut tydelige bilder av ansiktene dems. Noe jeg synes virker litt mer safe. Det blir på en måte en sensur samtidig som at man får vist hvordan hverdagen er.

Hva mener dere om dette? Espen og jeg har diskutert det litt og vi ble igrunn fort enige om at vi ikke skulle dele tydelige ansiktbilder av babygirl på bloggen hvertfall. På facebook har hvertfall jeg slettet en del venner det siste halvåret siden jeg hadde så mange "venner" jeg knapt visste hvem var. Beklager, om du var en av de, det er ikke vondt ment. Smil.

Men hva mener dere om dette? Bilder med tydelig ansikt eller ikke? Hva ville dere ha gjort selv/hva gjør dere selv?

♥puss puss♥

 

8 kommentarer:

Gunnis sa...

Jeg legger ut bilder av Hanna og synes det er helt greit! Men, jeg passer meg veldig for å ikke legge ut bilder hvor hun har lite klær på osv.. Finnes mange rare folk her i verden! Et barn er jo det kjæreste vi har, og vi vil jo vise de frem ;) Klem..

Marielle Katarina sa...

Jeg må bare si at jeg leste første setning feil og trodde det stod 'nå som babygirl er kommet' og hjertet mitt stoppet!! Shit!

Men over til sensur. Jeg skjønner deg veldig godt og har tenkt mye på det selv. Jeg tror nok at jeg kanskje er litt naiv når jeg legger ut bilder spesielt på bloggen, men jeg håper at "verden" ikke er så fæl å misbruker bilder av små barn. Men har lenge tenk på å fjerne muligheten til å lagre bilder jeg har på bloggen, og det er antagelig noe jeg kommer til å gjøre - om jeg finner ut hvordan, haha ;)

Anne Myrvang sa...

Jeg skjønner deg veldig godt, Line! Jeg har kun lagt ut ett bilde av den lille prinsessa mi på facebook, og flere bilder blir det ikke. Det bestemte både jeg og Eirik oss for lenge før hun kom. Jeg blir også veldig skeptisk når folk kan "dele" de bildene man legger ut på facebook, eller at dem legger ut bilder av lillegull uten å spørre oss først.

Klem :)

Line sa...

Gunn Ona: Ja, jeg kommer nok til å ville vise henne fram til hele verden, men jeg kommer til å angre om jeg finner bilder av henne slengende rundt på nettet.. :/ Det finnes altfor mange skeptiske typer der ute dessverre.. Utrolig synd!

Line sa...

Marielle: Hehe, stakkars, hun har ikke kommet ennå:) Men i natt begynte jeg å lure litt.. Forteller mer om det senere i dag:)

Ja, man vil jo helst tro det beste om folk og stole på de, men det er ikke alle man kan stole på.. Ja, det å fjerne muligheten til å lagre bildene er jo en mulighet, det har jeg også tenkt på! ..Men man kan jo fortsatt kopiere skjermbildet.. :/ Si ifra om du finner det ut a hvertfall! :D

Line sa...

Ja, selv om man ikke deler bilder av barna på nettet, så kan fortsatt andre kjente gjøre det.. Og uten å spørre er igrunn veldig frekt! Man må nesten si ifra med en gang.

Jeg kommer nok til å legge ut bilder av babygirl, men det blir ingen gjenkjennelige bilder. Det tryggeste er å gjøre som dere, å ikke legge ut bilder, men jeg tror ikke jeg klarer å la være. Så da gjør jeg det safeste, å ikke vise tydelige ansiktbilder:)

Klem:)

Marielle Katarina sa...

oioi, nå er jeg spent :)

Ja, du har helt rett! Jeg har gjort sånn at man ikke kan lagre de nå, føles litt bedre da :)

Så godt at du har DEN følelsen :D Jeg føler sterkt på en mai-baby, jeg altså! Tidlig mai, hehe

Anonym sa...

På blogg.no finnes det at du kan gjøre sånn at de ikke klarer å kopiere de bildene du legger ut, men vet ikke om det funker på blogspot.com ettersom det ikke er likt. Vet iaf at det er mange som gjør det på sine blogger, at de ikke kan kopiere bildene til folk. Du kan jo prøve å fikse sånn hvis du vil vise frem baby-girl! :) Men på facebook kan de jo kopiere, så du burde nok bare legge ut på bloggen om du ikke vil at de skal gjøre noe med bildene, du skjønner meg sikkert. Men det har også kommet sånn på ganske mange nye data'er at du kan ta skjermbilde eller noe heter det.

Lykke til videre, Line!
<3