fredag 13. juli 2012

Veiing & fysio

I går var det tid for Emmas første time hos fysio etter at vi kom hjem fra sykehuset. Vi skulle egentlig på en time i Elverum for et par uker siden, men den måtte avlyses da den kom på samme dag som da vi skulle inn til Riksen. Siden Emma blir godt fulgt opp her i Trysil også, så trengte vi ingen ny time i Elverum. 

Grunnen til at hun skal gå hos fysio er helt enkelt fordi hun ble født for tidlig. De som blir født for tidlig kan få varige men og henge litt etter dem som er født ved termin. 


Fysioterapeuten var godt fornøyd med Emma. Hun hadde ingen typiske prematur-trekk og ingen store rykninger som også er vanlig hos de som er født for tidlig. Hun har i den siste tiden blitt kjempeflink til å feste og å holde blikket, og har den siste tiden begynt å lære henne å følge blikket, noe hun i går var veldig flink til. Øvelse gjør mester! Vi fikk beskjed om å bruke babygymmen litt hver dag, noe vi har begynt med, også var hun veldig happy over at hun trives så godt på magen, noe som er en fordel i forhold til rulling, krabbing o.l senere. Vi fikk noen øvelser vi skulle gjøre med henne, også blir det spennende å se hvor langt hun har kommet til neste time som blir i september.

Når man er født for tidlig skal man ikke regne ut fra da hun er født i utvikling, men fra termindatoen. Så nå er hun egentlig bare 2 & 1/2uke, og skal snart begynne å smile mer bevisst. 


På mandag denne uken hadde vi en plan om å dra til helsestasjonen med Emma for å veie henne. Men siden det bare ble stress og altfor liten tid, droppet vi det. I stedet for å dra på helsestasjonen tok vi veiingen her hjemme. Vi tok en sjanse på at hun ikke var over 5kg, slik at vi kunne ta henne på kjøkkenvekta, hehe.. Og etter litt omregning fant vi ut at vekten hennes nå lå på ca 4200 g! Det er bra, og en vektøkning på hele 600 g på to uker! Hvis hun fortsetter i dette tempoet, ja, da har vi et problem etterhvert..!

I går prøvde hun forresten vippestolen sin for første gang, noe som falt bra i smak, så vi får prøve å bruke vugga mindre, og babygymmen og vippestolen mer.PUSS PUSS
2 kommentarer:

Grete sa...

Åååå så fine bilder av tantegullet :)) Skjønner at den frøkner får skryt :))

Line sa...

Takk! :) Ja, hun er perfekt i mine øyne! ;)