torsdag 23. august 2012

Dåp: maten..

Vi er VELDIG usikre på hva vi skal servere til mat i dåpen til Emma. En ting som er sikkert er at det ikke blir "varmmat", som f.eks. gryte, suppe, kjøtt, fisk...! Vi heller mer mot koldtbord, snitter eller tapas, og er ganske så sikre på at det blir en av delene. 


Koldtbord eller snitter er veldig safe, enkelt og tradisjonelt! Snitter med røkelaks & eggerøre, karbonade & løk, skinke & waldorf, reker m/majones, roastbeef m/remulade, egg.. Jeg har ganske bra "skills" på koldtbord og snitter, etter å ha lagd x-antall snitter og koldtbord når jeg jobbet som lærling i Horten! ...Men jeg har veldig lyst til gå for noe litt mer spennende og utradisjonelt, som TAPAS!


Selv elsker jeg tapas mens Espen er litt mer skeptisk.. Jeg vet han kommer til å like det, for tapas kan jo være alt mulig! En ostebit & en drue på spyd, melon m/spekeskinke, fylte lefser, kyllingklubber, pastasalat, scampi, kald potetsalat med olje, pølsebiter, fylt champinjong, asparges m/spekeskinke, løkringer... Hva som helst!!! ...Og jeg vet jo hva han liker..


Vi har bestemt at vi ikke skal bestille maten ferdig! Jeg er utdannet restaurantkokk, så da vil jeg veldig gjerne lage maten selv. Så det frister veldig å lete fram masse gode oppskrifter, egne oppskriftsbøker og inspirasjon, og bruke dagene før dåpen på å lage det beste tapasbordet til Emmas store dag! Og det er jo gøy å servere noe som ikke er så vanlig, men som du vet kommer til å bli bra!

Hva tror dere? Koldtbord, snitter, tapas, eller noe annet?

Hva har dere servert i dåpen til barna deres?


PUSS PUSS6 kommentarer:

Marielle Katarina sa...

Jeg ville gått for tapas, helt klart :D det er som du sier, tapas er jo alt! Da kan du jo velge noen safe alternativer for sånne som Espen som er litt skeptiske :)

linntove sa...

Har jo ingen barn jeg. Men var på konfirmasjon hos mitt yngste søskenbarn her i trøndelag i våres. Der hadde de koldtbord; med tacokjøtt, pølser, eggerøre, flere typer pølse og spekemat, flatbrød og salater og egentlig noe som passet de fleste.

Anne Myrvang sa...

Vi kombinerte koldtbord og tapas i dåpen til Mathea :) Vellykket!

bodilsolvang sa...

Tapas er sinnsykt digg :D og som du seer veldig mye og velge i :)

Kristin S?S sa...

Vi hadde tapas i dåpen til Jonathan og det var veldig vellykket:)

Line sa...

Tusen takk for deres meninger! :D Dere er herlige! Både tapas og koldtbord er godt, og nå tror jeg at jeg har funnet ut hva det blir:)

Takk igjen! <3

Puss puss