søndag 13. januar 2013

★ Dåp - maten ★

Maten til Emmas dåp var vi(les jeg) veldig usikker på hva vi skulle ha. Jeg ombestemte meg sikkert tjue ganger før jeg endelig var sikker. Vi hadde jo bestemt at vi skulle lage all maten selv, siden jeg er utdannet kokk, og det blir jo fort billigere å lage maten selv.

Vi var innom koldtbord, tapas, sushi, kyllinggryte, men det endte på snitter, siden dette ville ta kortest tid å lage, og jeg kunne lage det dagen før. Så på lørdagen, sto jeg å smørte ca 150 snitter, alt gjort på ca 2 timer, fiks ferdig, enkelt og greit.

 

Vi hadde fem forskjellige slag:
Reker & majones.
Røkelaks & eggerøre.
Skinke & remulade.
Roastbeef & remulade.
Varm karbonade & løk (smørbrød).
Grovbrød til kjøtt og loff til fisk/skalldyr, og forskjellig garnityr & pynt som passet til de ulike pålaggene.


Jeg laget alle snittene, mens Besten lagde smørbrødene siden han var så snill og ville hjelpe til. Veldig grei mat til en dåp når gudstjenesten er så tidlig på dagen og man spiser i 12-13 tiden.



★ PUSS PUSS ★






4 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for tips til dåpsmat :) Vi skal ha dåp i Juni, så jeg er fortsatt usikker på hva vi går for. Men varm gryte på en varm juni dag kan bli litt vel heftig, de to andre er døpt på vinteren så da passet gryte fint :)

Blir nok koldtbord tenker jeg siden vi ikke blir så mange :)

Lindi sa...

Vi også hadde snitter på dåpen, og det var kjempegodt! Det var mannen som laget de, da han også er utdannet kokk, hehe.

Smaken av kaos og lykke sa...

Imponerende!!! Dette ser helt nydelig ut. Kan tenke meg at gjestene ble superfornøyde :) Kjempe fin blogg du har forresten. Kom tilfeldigvis over den i dag...

Nyperosa sa...

Det så fantastisk flott og frikst ut.