fredag 8. mars 2013

★ Prematursmokk-leting ★

God morgen dere! I går kveld koste jeg meg med å lete etter litt inspirasjon til minnerammen jeg skal lage til Emma. Jeg har funnet fram det jeg trenger, så i dag tenkte jeg å begynne litt smått, og se hvordan det blir. Jeg har sett igjennom alle bildene fra det første tiden hennes, og ser at det er noen jeg ikke har fremkalt, som jeg gjerne skulle hatt i minnerammen. Så det kan nok hende jeg må prøve å fremkalle dem før jeg setter i gang med rammen.

Bortsett fra bildene mangler jeg igrunn bare en ting... En rosa MAM prematur-narresmokk, som Emma brukte når hun var innlagt på sykehuset. Dessverre fikk vi ikke med oss denne hjem, og jeg skulle virkelig ha hatt en sånn! Jeg har lett overalt på nettet, men klarer ikke å finne bilde eller noe som tyder på at det går ann å få tak i en lignende.. Veldig kjedelig! 

Akkurat en slik smokk som er innringet og som Emma har i munnen på bildene over savner jeg!

Den beste gaven man kan få er å få sitt eget barn! Det er hvertfall min mening etter at jeg var så heldig å bli mamma til verdens fineste Emma. Det er så spesielt, og verdens beste følelse! Men når man føder en prematur baby, er kontrastene så store i forhold til om du føder en frisk baby ved termin. Når du føder prematurt blir babyen tatt fra deg med en gang, du får ikke se babyen din med det første, babyen blir lagt i en kuvøse, du ser nesten ikke ansiktet eller babyen pga alle slanger og ledinger, du får knapt nok ta på ungen din, og sykepleiere og leger passer alltid på ungen din. Etter noen dager får du endelig ha ungen din på brystet. Det er så etterlengtet, så trygt og godt, og du skulle så gjerne ønske at du satt i en lenestol hjemme for dere selv, men du har fortsatt sykepleierne på et par meters avstand. Du får ikke den alenetiden du ønsker med babyen din, men det er trygt på sykehuset! Og man glemmer hvordan "livet på utsiden" er..  

Dem er så små, men likevel så utrolig sterke, og man glemmer fort hvor små de var når de har blitt større. Og da trenger man de minnene, for å huske! ..Som en narresmokk, som var babyens "trøst" og det nærmeste babyen kom "mammas bryst" de første dagene. Denne savner jeg i alle minnene fra Emmas første tid, og det er så utrolig kjedelig at det ikke går ann å få tak i en..

Om noen vet hvor jeg kan få tak i en slik prematur smokk, vær så snill og si ifra!

Ha en fin fredag!★ PUSS PUSS ★8 kommentarer:

Susann Englemamma sa...

Ååhh bitte lille <3
Så koselig at du lager slike fine minner. Det kommer nok Emma til å sette stor pris på når hun blir større.
Kanskje du kan sende en mail til sykehuset, Neo, og høre hvor de får tak i prematursmokkene!?

Fru Jacobsen sa...

Gå inn på MAM sin facebook side, så kanskje de har en de kan sende deg :)

Irene sa...

Jeg tror de har dem på sykehusapoteket :)

Line sa...

Susann:

Takk for tipset! :) jeg "kjenner" jo de på Neo godt, så jeg har vurdert det! :) Emma skal bli innlagt på sykehuset igjen over påske, så tenkte jeg kunne høre med dem da om jeg ikke har fått tak i en allerede.

Line sa...

FruJacobsen:

Det har jeg allerede gjort, men har ikke fått noe svar av de ennå.. Håper de kan ta seg tid til å svare meg! Skulle jo egentlig tro at det ikke kan være så vanskelig å få tak i de.. MAM produserer dem sikkert i stor mengder,, :) Tusen takk:)

Line sa...

Irene:

Har dem? Det må jeg sjekke ut! :) Leste et sted at de ikke solgte de til privat bruk siden de blir brukt til babyer som er under 1600g.. Men jeg skal sjekke det neste gang jeg er i nærheten av sykehuset:)

Tusen takk for hjelpa! :)

Kjersti sa...

Den ligner no fryktelig på en vi har her.. Greide å kjøpe feil til Lone Terese.. Den kjøpte vi på apoteket på sykehuset.. Ellers så kan du få den vi har om det er den samme.. Aldri brukt og ikke har vi bruk for den!;)

Anonym sa...

Hei. Har prematur datter selv på sykehuset og lurte på om du fikk tak i denne smokken? Er flere mødre som ønsker og få tak i den vet jeg :)