torsdag 15. mars 2012

Det siste døgnet..

  • En lang natt.
  • To ultralyder.
  • Tre CTG-registreringer.

...Har vårt siste døgn inneholdt.

Siden jeg ble innlagt på sykehuset har alt vært ganske stabilt og fint selv om det har vært kritiskt. Men i går ble jeg litt bekymret, for i natt trodde vi nesten at babygirl hadde bestemt seg for å komme.

I går gikk jeg hele dagen med en ganske hard og vond mage. Ja, det er normalt og jeg tenkte det ikke var noe spesielt. Jeg fikk nye blødninger, friske denne gangen og jeg nevnte det for jordmora som var på vakt. Vi tok en CTG-registrering på babyen, den første til da, og alt så bra ut. Jeg fikk beskjed om å si ifra om noe skulle endre seg. Natten kom og jeg fikk ikke sove. De siste nettene har jeg hatt en del kynnere, men de har forsvunnet med en gang jeg har lagt meg på siden. Denne natten kom de tilbake, jeg la meg på siden, men fikk ikke sove. Magen var konstant hard og vond, så i tre-tiden plinget jeg på jordmora og vi tok en ny CTG. Da fikk jeg plutselig helt sykt vonde tak som kom ca hvert andre minutt. Jeg ble veldig urolig og tenkte at jeg nå skulle bli straffet fordi jeg hadde begynt å kjenne på følelsen av at dette kom til å gå bra. jordmora tilkallet legen som tok en ultralyd på meg for å se hvordan det egentlig sto til med babygirl, morkaka og hematomet. Alt så bra ut, og han trodde det bare var hematomet som lå og irriterte livmora. Jeg fikk paracet og rie-dempende i tilfellet det var rier jeg hadde. Smertene ble borte og i fem-tiden fikk jeg endelig sove.


Kl 07.30 våknet jeg uten smerter, men sykt trøtt etter en lang natt med smerter. Men det ble ikke tid til å sove. Først var det blodprøver, så frokost og tilslutt en tredje CTG. Jordmora lurte på om jeg hadde kjent noe liv på morgenen, noe jeg ikke hadde gjort, men så fort vi fikk begynt med CTG'n våknet babygirl i magehuset. Helt sykt! Jeg har aldri kjent så mye liv og så mange tydelige spark på utsiden før nå. Gjett om jeg ble letta a! Denne CTG registreringa så bra ut og ble nok en gang godkjent.

Senere på dagen var det tid for ny ultralyd med min ene "fastlege". Jeg har nemlig to "fastleger" her på Riksen som følger meg opp. Han ene står for ultralydene mine i etasjen under, mens hun andre følger meg opp her på avdelingen. Vi var veldig spente på ultralyden siden den i natt ikke ble gjort så grunndig og siden jeg fortsatt hadde litt blødninger. Morkaka så fin ut, babygirl hadde det bra og hematomet var på samme størrelse som i forrige uke. Så alt så igrunn veldig bra ut. Siden vi fortsatt er i faresonen skal vi ikke hjem på noen uker. Vi blir på Rikshospitalet til hvertfall uke 28, altså to uker til, så får vi se hvordan tilstanden er da og om det er trygt å sende oss til Lillehammer igjen.

Jeg skal fortsatt holde meg i ro, og gå litt i gangene for å unngå at jeg skal få blodpropp. Så krysser vi fingrene videre for at dette skal gå bra. I kveld får vi besøk av pappa og samboer Espen som skal være her sammen med oss i et par dager. Gleder meg til å se han igjen nå! Det er en uke siden sist...

Ha en fin kveld videre, og en god natt! Vi ses i morgen. Smil.


♥puss puss♥

3 kommentarer:

Marielle Katarina sa...

Huff, så skremmende! Vi heier på dere, krysser fingre og tær og tenker på dere. Flinke, er dere! :)

Min verden :) sa...

Kan ikke forestille meg hvordan du har det men har trua på at det kommer til å gå bra! :)

Krysser fingrene for dere og lykke til videre! :)

Line sa...

Tusen takk jenter :) <3

Puss puss