onsdag 25. april 2012

Uvenner

Siden 1.april har jeg hatt et langt og smertefullt mareritt, men nå kan jeg endelig slappe av, kose meg meg Emma og fokusere 110% på henne! Pumpen og jeg har nemlig ikke vært så gode venner..!

Siden vår lille Emma ble født 12uker for tidlig er hun ikke like frisk og like mye utviklet som et fullbårent barn. Hun kan ikke amme ennå og får derfor melk via en sonde som går ned i magen hennes. Melken har hun fått fra meg som jeg har pumpet ut i tre uker nå.. Men i går var det slutt på det! Etter tre uker med pumping 8-10ganger i døgnet, smerter, feber, brystbetennelse, lite melk, lite søvn, null motivasjon, stress, akupunktur, ammehjelp og 10dager med antibiotika var det nok! Natt til i går hadde jeg min første natt med 100% søvn og hvile! Gjett om det var godt! 

Jeg vet mange av dere sikkert tenker at man ikke kan gi opp når man har fått en baby man skal mate og ta vare på, og at pumping/amming er det beste.. Ja, det vet jeg, og jeg ønsket så inderlig at det skulle gå bra (!!!), men jeg hadde ikke så mye valg. Jeg har strevd (!!!) i 3 uker, og brukt all min energi på det, og når det ikke går framover er det ikke lett å få motivasjon. Når man føder for tidlig, en baby som må ligge i kuvøse, som ikke kan amme fra begynnelsen av er det ikke like lett å få melk som for de som føder ved termin, kan holde babyen sin når som helst og amme 24/7.. ! Jeg har tenkt på å slutte en stund nå, og har holdt ut mye lengre enn jeg trodde jeg skulle klare. Jeg har vært nede i kjelleren mange ganger, og prøvd å holde ut lengst mulig, men nå sa det stopp! All energien min gikk til pumpingen og jeg følte det ble helt feil når jeg skulle fokusere på Emma. Vi har også hatt mange samtaler med sykepleierne, jordmødrene og legene ang dette, og  fant ut til slutt at det beste for oss var at jeg sluttet!

FERDIG!!!

Og det er ingen krise, det finnes jo morsmelkerstatning, og tenk på alle de som har klart seg uten morsmelk!! Så i går begynte Emma på en morsmelkerstatning beregnet for premature. Dette kommer til å gå bra, vi har jo verdens skjønneste og sterkeste jente! Hjerte. Da blir det flaskebaby på oss, og mamma & pappa må koke flasker til den store gullmedaljen. 

Hvordan gikk dette med dere, og hva foretrekker dere? Pupp eller flaske?♥PUSS PUSS♥7 kommentarer:

Anonym sa...

Flaske er helt greit. og kokking av flaskene blir en rutine,ikke noe stress i det hele tatt :-) hoved saken er jo at lille Emma skal få mat,bli mett og vokse seg STOR! LYKKE TIL

MindeCaroline sa...

Det med pupp og amming er vanskelig, i alle fall for svært mange. Med min nummer 1 sto jeg ut med smertene i nesten 2 måneder, først da ble det lettere og bedre. Og da ammingen fungerte da var det absolutt det "snøggeste". Maten var alltid med og det var veldig koselig å kunne gi han pupp. Da han var 7 måneder mistet jeg mye melk og vi gikk gradvis over til mme. Med nummer 2 ga jeg meg etter 5 uker med smertehelvette.
Fikk det aldri til å fungere optimalt da.

Amming er kjempe koselig og lettvint da det fungerer, men fungerer det ikke så fungerer det ikke! ;)

Gjør det som er best for deg Line! Lillesnuppa vokser av mme også :))
Lykke til, klem Minde

Marielle Katarina sa...

Jeg syns det var helt riktig gjort av deg. Det skal ikke være så stressende og krevende å amme, så jeg syns absolutt du skal ha god samvittighet :)

Kristin T. S sa...

Vet du hva Line; dette skal du så absolutt ikke se på som noe nederlag i det heletatt!!!! Du har gjort din innsats i 3 uker nå og bedre kan du ikke gjøre det. Emma merker når du ikke har det godt med deg selv og det er mye bedre både for deg og henne at du er tilfreds med tilværelsen (så tilfreds som det går an å bli i deres situasjon). Jeg vet akkurat hvordan det føles. Jeg fikk ammet Jonathan de første ukene pga. at han også fikk mat gjennom sonde, for deretter å ikke kunne ligge i andre stillinger enn på rygg. Jeg pumpet, jeg gråt, jeg sov ikke....holdt på å slite meg totalt ut. Og da han ENDELIG kunne ammes, viste det seg at jeg ikke hadde nok melk! Jeg tok det som et skikkelig nederlag, men helsesøster sa at :en fornøyd mor=en fornøyd unge. Hun anbefalte meg å kutte helt ut pumping og amming og heller gi MME. Og vet du hva: jeg ser virkelig fordelen med det i etterkant.

Martine sa...

Er nok mange flere "flaskebarn" der ute enn du tror. Selv sleit jeg meg gjennom amming og pumping i 4 mnd, og vet jeg ikke kommer til og holde ut så lenge denne gangen, håper selvfølgelig jeg klarer det like bra som mange gjør der ute, men når man ikke får til så får man ikke til...det viktigste er at du har overskudd til Emma, ellers har verken hun eller du det noe bra. Koking av flasker og alt dette blir fort en rutine, og tenk på at nå kan Espen ta mye større del i den kosen ;-). Det syns jeg var godt. Og få litt hjelp til matingen er gull verdt noen ganger ;-).

Orkidé sa...

Emilen min var ikke moden nok i sugefunsjonen til å klare puppen, så etter bare to uker gikk jeg over til flaske. Han har det like fint som sine jevneladrende! Flaske er da også praktisk i forhold til at du kan la andre ta seg av mating i blant, det gir Espen en fin mulighet til å få samme kontakt og kosestund med Emma som du får... ;)

Kos deg og vær tilfreds med avgjørelsen din! :D

Ellen N. Rønningen sa...

Jeg synes ikke du skal se på deg selv som en dårlig mor.
Amming er ikke noe som er for alle, det har jeg selv også erfart.
Jeg startet med å amme og det gikk greit, helt til brystbetennelsen kom, det ble for smertefullt til at jeg skulle takle smerten, så jeg startet å pumpe, men var fortsatt bestemt på å amme. Når jeg hadde igjen 1 tbl av pencilin kuren så startet jeg å amme igjen, etter bare 3-4 ganger kjente jeg betennelsen blusse opp igjen..
Og da var rett og slett avgjørelsen min som mamma å starte morsmelk erstatning.
For det skal rett og slett være kos for både deg som mamma og barnet ditt.. Og det får dere begge selv med flaske :) Det er klart det er surt, men det vil også gi pappa en mulighet til å knytte ett sterkt bånd til lille nurket..

Jeg synes du gjorde ett riktig valg med å tenke på hva som fungerer best for deg selv.. Er du urolig, sliten og stresset så vil Emma legge godt merke til det, nå kan dere bare slappe av og nyte flasken :)